nieuws

Stoere Doosan DX340LC-5 voor Jelte Speerstra

Branche

Zwaar geschut voor Jelte Speerstra in het Friese Winsum: Anema leverde een hele dikke Doosan DX340LC-5 graafmachine af. De machine doet zijn eerste werkervaring op bij sloopwerken in Amsterdam.

Stoere Doosan DX340LC-5 voor Jelte Speerstra

De Doosan DX340LC-5 is voor Jelte Speerstra zijn eerste eigen graafmachine. Nadat hij 9 jaar geleden stopte als vrachtwagenchauffeur, draaide Speerstra als zzp’er op allerlei graafmachines. Nu beschikt hij over zijn eigen machine, en wat voor een! 

De machine is uitgevoerd met een 650 cm monogiek en een 320 cm steel. De rupsplaten zijn 60 cm breed. De Doosan beschikt over slangbreukbeveiliging, hamer/rotatiefunctie, proportionele bediening, een dieselvulpomp, een treeplank langs de hele flank en een extra lekleiding. Ook led-werklampen, extra cabinebescherming, camera, radio, zwaailamp, een luchtgeveerde en verwarmde stoel, climate control en Doosan Connect werden aangevinkt op het bestelformulier.

Doosan DX340LC-5 is ware krachtpatser

Voor het sloopwerk voorzag Anema Arum de Doosan DX340LC-5 van Jelte Speerstra van een schaarkopconstructie. Ook zorgde Anema voor het aansluiten van de door Speerstra aangeleverde Genesis GXP660R knipschaar. De Doosan DX340LC-5 is een ware krachtpatser, met de 213 kW DL08P 6-cilinder krachtbron. Die levert 2 x 350 liter pompopbrengst. Het basisgewicht van de Doosan is zo’n 36.200 kilo, de ballast zet plusminus 7.100 kilo op de weegschaal.

Voor het sloopwerk voorzag Anema Arum de Doosan van een schaarkopconstructie. Ook zorgde Anema voor het aansluiten van de door Speerstra aangeleverde Genesis GXP660R knipschaar.

Reageer op dit artikel