nieuws

Komatsu introduceert nieuwe sloopmachine

Branche

Komatsu komt met de PC390HRD-11. Deze zogenaamde high reach demolition sloopmachine weegt 50 ton en is in 6 configuraties leverbaar. Op 26 meter kan de machine een sloopwerktuig van 2,5 ton aan, op 15 meter en werktuig van 4 ton.

Komatsu introduceert nieuwe sloopmachine

Komatsu UK ontwikkelde de nieuwe sloopmachine in samenwerking met een klant in de fabriek nabij Newcastle. Focus is onder meer gelegd op het makkelijk verplaatsen van de PC390HRD-11. Ander kenmerk van de Komatsu is het systeem dat het werkbereik aangeeft.

Kenmerken Komatsu PC390HRD-11

• Conform de EU Stage IV normen – Mogelijkheid tot werken in lage-emissiezones.
• Krachtige motor – 202 kW / 275 pk bij 1.950 toeren / min.
• Bedrijfsgewicht naargelang uitrusting – 45.760 – 61.800 kg
• Beste in de categorie van 26 m met een high reach giek met een werktuig van 2.500 kg.
• Een werktuig van 3.350 kg voor een hoogte van 23 m.
• Een hulpstuk van 4.000 kg voor een configuratie tot 15,5 m
• Nieuwe werkbereikindicator – De kleurenweergave geeft de grenzen van machine aan.
• Deze graafmachine kan met een andere uitrusting eveneens gebruikt worden als klassieke grondverzetmachine.

‘Dit systeem stelt de machinist in staat de machine maximaal te benutten, zelfs over 360°, zonder de veiligheid in gevaar te brengen’, zegt Komatsu. Optioneel is een camera op het uiteinde van de graafarm. De nieuwe graafmachine heeft een chassis met variabele breedte, met het oog op een grotere stabiliteit. Deze optionele configuratie beperkt de transportbreedte tot minder dan 3 m.

Volgsysteem op Komatsu sloopmachine

Net als alle Komatsu-machines van de nieuwe generatie, is de PC390HRD-11 uitgerust met de meest recente versie van het KOMTRAX-volgsysteem. Importeur Bia levert de sloopmachine inclusief het gratis Komatsu Care onderhoudsprogramma.

Innovatie-award voor PC390HRD-11

De PC390HRD-11 ontving onlangs een innovatie-award van de National Federation of Demolion Contractors (NFDC). Daarnaast zat de machine ook in de voorselectie voor de innovatieprijzen van het Syndicat National des Entreprises de Démolition (SNED) in Frankrijk.

Stuart Blackham, design manager voor sloopmachines bij Komatsu UK: ‘Alle personen die aan het project hebben meegewerkt, zijn zeer verheugd dat ze beloond geworden zijn voor hun harde werk. Wij zijn oprecht blij dat een machine die door KUK ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd werd, zo goed onthaald en gebruikt wordt in Europa’. Simon Saunders, productverantwoordelijke voor de sloopmachines bij Komatsu Europe, stelt dat ‘de fabricage van de PC390HRD-11 enorm veel tijd en werk gekost heeft. Komatsu heeft er altijd al naar gestreefd om toonaangevende machines te vervaardigen in alle domeinen en zet dat werk jaar na jaar voort’.

 

Reageer op dit artikel