nieuws

Machines multifunctioneel met Kinshofer HPX en Rigter verlopen

Branche

De onderhoudsvrije HPX-aandrijving van Kinshofer is ook los te gebruiken onder een draaistuk, kantelstuk of draai/kantelstuk. Er kunnen tot 14 soorten schalen aan, waaronder boomschalen, grondschalen,
railschalen, sloopschalen en steenschalen.

Machines multifunctioneel met Kinshofer HPX en Rigter verlopen
De Kinshofer HPX-drive.

Een groot voordeel van de Kinshofer HPX is de multifunctionaliteit, zegt importeur Rigter. Omdat je de HPX-aandrijving los kunt gebruiken onder een draaistuk, kantelstuk of draai/kantelstuk, kun je er talloze verschillende schalen aan koppelen.

Geen vetnippels op Kinshofer HPX

‘Dat betekent heel divers en flexibel werken, zonder onderhoud’, zegt Rigter. ‘Doordat er geen vetnippels op de HPX drive zitten, is hij snel uit te wisselen tussen verschillende kranen. Dat maakt hem heel flexibel, ook voor een verhuurvloot. Bijkomend voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken of de machinisten wel goed onderhoud plegen. Het systeem is onderhoudsvrij. dat drukt de kosten en verlengt de levensduur.’

Verlopen voor overslagkranen bij Rigter Rental & Repair

De verhuur- en onderhoudsdivisie van de Kinshofer-importeur, Rigter Rental & Repair, heeft nu meerdere verlopen voor overslagkranen beschikbaar.De verhuur- en onderhoudsdivisie van de Kinshofer-importeur, Rigter Rental & Repair, heeft nu meerdere verlopen voor overslagkranen beschikbaar. ‘Nu kunnen alle tools die ook aan gewone kranen hangen,  aangebouwd worden aan overslagmachines van 15 tot 200 ton. We hebben onder meer verlopen cw10/cw30/cw45/cw55/cw70 leverbaar. Ze zijn geschikt voor Oilquick, Lehnhoff, Licofix en Autoconnect’, zegt Rigter.

Vergruizer of schaar aanbouwen op overslagkraan

Het grote voordeel van de verlopen is dat er veilig gewerkt kan worden en makkelijk gepositioneerd, aldus de leverancier. ‘Bij de sloop van een hoge muur of bijvoorbeeld een sluismuur, kun je nu een overslagkraan sturen. Met het verloop kun je een vergruizer of schaar aanbouwen. Je hoeft geen kraan met lange giek aan te voeren. Voor het uitrustingsstuk is beter omdat deze altijd 100 procent recht hangt. Krachten kunnen weg door de dubbele kantelmogelijkheid in het verloop. Zo wordt een overslagkraan niet te zwaar belast en is flexibeler inzetbaar.’

Van Helmond in Culemborg huurde zo’n cw4-verloop met sorteergrijper, om langs de snelweg een geluidsmuur weg te halen. ‘De machinist had de elementen nu altijd stabiel en veilig vast met de sorteergrijper. Hierdoor beschadigden de elementen niet en brachten deze ook weer geld op voor de handel. Veilig en voordelig dus’, besluit Rigter. 

Reageer op dit artikel