nieuws

Eerste Doosan DX165W-5 voor Wim Ros

Branche

Wim Ros in het Noord-Hollandse Midwoud draait als eerste met een nieuwe Doosan DX165W-5. De compacte bandenkraan van Doosan is voor Wim Ros naar eigen zeggen zijn laatste machine, voor hij met pensioen gaat.

Eerste Doosan DX165W-5 voor Wim Ros

De Doosan DX165W-5 werd begin vorig jaar door Doosan als nieuwe lijn van compacte bandenkranen geïntroduceerd. Wim Ros in Midwoud heeft de primeur. Leverancier Anema ruilde een Doosan DX140W van 2011 in. Het Steelwrist X18 draaikantelstuk werd overgezet op de nieuwe machine.

De Doosan DX165W-5 wordt aangedreven door een Perkins 1204F 4-cilinder krachtbron. Die levert 120 kW vermogen en is goed voor een pompopbrengst van 2×172 liter. De motor maakt gebruik van AdBlue uitlaatgasnabehandeling. Een roetfilter is niet nodig. De rijsnelheid van de bandenkraan is zo’n 40 km/h.

Rijke uitrusting voor Doosan DX165W-5

De cabine van de Doosan DX165W-5 graafmachineDe machinist doet zijn werk vanuit de luchtgeveerde en verwarmde stoel, in de cabine met climate control. Voor beter zicht rondom de machine zijn er camera’s geplaatst op de ballast en aan de rechterzijde van de kraan. Het werk wordt vergemakkelijkt met DigPilot 3D-machinebesturing.

 

Reageer op dit artikel