nieuws

Manitou introduceert nieuwe roterende verreikers

Branche

Manitou introduceert twee nieuwe roterende verreikers: de MRT 3050 en de MRT 2470. Vooral die laatste is bijzonder, zegt Manitou: het is de eerste roterende, telescopische verreiker met 7 ton capaciteit en een bereik van meer dan 20 meter.

Manitou introduceert nieuwe roterende verreikers

Met de MRT 2470 van Manitou kunnen zware lasten tot 7 ton tot een hoogte van 24 meter worden gelift. Net als de MRT 3050 heeft de machine een nieuw ontworpen chassis. Ook het contragewicht is nieuw ontworpen, en biedt optimale stabiliteit. Ook bij de maximale belasting op een hoogte van 24 meter, zegt Manitou.

Manitou MRT 3050Hybride aandrijflijn voor Manitou MRT 2470

De MRT 2470 is uitgerust met een hydrostatische transmissie, waarbij de machinist kan kiezen tussen handmatig of automatisch schakelen. Met twee overbrengingen bedraagt de topsnelheid 40 km/h. Optioneel is een elektrisch uitklapbare opstap, die uit kan klappen wanneer de stempels zijn uitgeschoven. Dit vergemakkelijkt in- en uitstappen. De Manitou komt 23 cm hoger op zijn poten te staan met de stabilisatoren uitgeschoven. Optioneel is een hybride krachtbron, voor binnengebruik.

De Manitou MRT 3050, de andere nieuweling, wordt aangedreven door een 176 pk Mercedes dieselmotor. Hij heeft dezelfde versnellingsbak, met twee overbrengingen die een topsnelheid van 40 km/h mogelijk maken. De MRT 3050 kan een last van 5 ton tot een hoogte van 30 meter verplaatsen. De stabilisatoren kunnen tot 6.25 meter worden uitgeschoven. Die zijn uitgerust met sensoren, die de belasting monitoren.

Basisonderhoud is vergemakkelijkt. Het lucht- en oliefilter vervangen is een simpel klusje. Ook zijn de smeerpunten op de machine makkelijk herkenbaar en toegankelijk. Het dashboard biedt daarnaast informatie over slijtage en onderhoudsintervallen afhankelijk van het gebruik.

Nieuwe vork en werkkooi

Met de nieuwe machines introduceert Manitou nieuwe aanbouwdelen: de CAT 1200/4000 R 360 graden roterende vork en een aluminium werkkooi (PSE 4200/365 ALU). De vork heeft een breedte van 1.2 meter en kan 4 ton dragen tot een rotatie van 15 graden. Bij een grotere hoek kun je met de vork 2,5 ton liften. Manitou heeft een koppeling ontwikkeling met aanbouwdeelherkenning, een CAN-bus rotatiesensor en ingebouwde software. Die weet welke aanbouwdeel gebruikt wordt, en monitort voortdurend de belasting, draaihoek en positie en voorkomt overbelasting.

De nieuwe werkkooi is 150 kg lichter dan een stalen exemplaar. Het laadvermogen is 365 kg inclusief drie mensen.

 

Reageer op dit artikel